Τι να κάνετε στη Σίφνο

Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές"
Για τους λάτρεις της γαστρονομίας, το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα στις αρχές Σεπτέμβρη, προς τιμήν του διάσημου σεφ του 20ου αιώνα, του Νικόλαου Τσελεμεντέ, που γεννήθηκε στη Σίφνο.
Εκπρόσωποι από τα νησιά των Κυκλάδων, επίτιμοι επισκέπτες από άλλα νησιά του Αιγαίου και διάσημοι σεφ, συναντώνται κάθε χρόνο στη Σίφνο για να παρουσιάσουν μοναδικές γαστρονομικές παραδόσεις των Κυκλάδων, με παράλληλες δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις. Κάθε νησί έχει το δικό του περίπτερο, όπου οι σεφ ετοιμάζουν συνταγές από την πατρίδα τους για να απολαύσουν οι επισκέπτες δωρεάν.
                                                                             
Παραδοσιακές Εκδηλώσεις              
Η Σίφνος φημίζεται για τα πολλά μοναστήρια και εξωκλήσια της – ένα για κάθε μέρα του χρόνου! Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τα 364 ξωκλήσια και μοναστήρια της Σίφνου γιορτάζουν, το κάθε ένα με τη σειρά του, τον πολιούχο άγιο τους, με τον πιο χαρούμενο, παραδοσιακό τρόπο. Οι εορτασμοί οργανώνονται από απλούς πολίτες του νησιού, που ακολουθούν πιστά την παλιά παράδοση των «πανηγυράδων».                                   
Μετά από τους εσπερινούς, σε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης, προσφέρονται στους επισκέπτες τοπικές γεύσεις μαγειρεμένες αργά και παραδοσιακά στη φωτιά των ξύλων, με τη συνοδεία κρασιού και μουσικής από ένα “τακίμι”, δηλαδή παραδοσιακούς οργανοπαίχτες που παίζουν βιολί και λαούτο, ενώ όλοι μαζί τραγουδούν και χορεύουν μέχρι τις  πρώτες πρωινές ώρες.                                                                                                                                        
                                                                                                                
Ορειβατικός Τουρισμός – Μονοπάτια της Σίφνου                           
Ο πιο ωραίος τρόπος να εξερευνήσετε το νησί είναι με τα πόδια, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές και γοητευτικές του διαδρομές. Η Σίφνος διαθέτει ένα από τα πιο ενημερωμένα και επιμελώς σηματοδοτημένα δίκτυα διαδρομών και μονοπατιών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα περισσότερα από αυτά είναι εύκολο να περπατηθούν, προσφέροντας στους πεζοπόρους την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά του νησιού, την ιστορική και πολιτιστική του κληρονομιά, καθώς και τους φιλικούς ντόπιους, κάποιους από τους οποίους σίγουρα θα συναντήσετε περπατώντας στα μονοπάτια του νησιού! 
Loukia Apartments
Καμαρωτή, Αρτεμώνας
Σίφνος Κυκλάδες 84003 Ελλάδα
T: +30 22840 33860
M: +30 6973 795598 - 6974 743098
info@loukiaapartments.gr
Trip Advisor
FOLLOW US
USEFUL LINKS
© 2021 Loukia Apartments. All rights reserved.