ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ & ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Η Σίφνος είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο νησί με ολόλευκα σπίτια και πολλά μοναστήρια και εξωκλήσια, τόσα όσα και οι μέρες του χρόνου. Οργανωμένα μονοπάτια θα σας οδηγήσουν σε αυτά, πολλά από τα οποία προσφέρουν εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τα κοντινά νησιά. Οι περισσότερες από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Σίφνου έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά μνημεία με θρησκευτικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.Ακολουθώντας το δρόμο προς τον Πλατύ Γιαλό και λίγο πριν φτάσετε εκεί, θα συναντήσετε το πιο όμορφο μοναστήρι χτισμένο πάνω σε έναν βράχο που αντικρίζει τη θάλασσα.

Η θέα στο ακρωτήρι με την μονή της Χρυσοπηγής, του 17ου αιώνα, να δεσπόζει στο περιβάλλον, είναι μαγευτική. Πάνω από το κύριο λιμάνι του νησιού βρίσκεται μία από τις πιο διάσημες εκκλησίες της Σίφνου, ο Άγιος Συμεών. Χτίστηκε το 1667, έχει μια όμορφη αυλή με υπέροχη θέα και είναι ιδανικό μέρος για να τραβήξετε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες . Ο προφήτης Ηλίας ο "Αψηλός" είναι ακόμη ένα μοναστήρι που πρέπει να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε την επιβλητική του αρχιτεκτονική. Το μοναστήρι χτίστηκε γύρω στο 1650 πάνω στα ερείπια μιας αρχαίας ακρόπολης και στέκεται στο ψηλότερο βουνό της Σίφνου, 680 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, προσφέροντας πανοραμική θέα.

Η Παναγία η Πουλάτη, χτισμένη το 1871, είναι ένα άλλο γραφικό μοναστήρι που αξίζει να επισκεφθείτε, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Loukia Apartments. Το εντυπωσιακό καμπαναριό μαρτυρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, με μία πλακόστρωτη αυλή που οδηγεί σε στοές και μοναστικά κελιά.
Ανακαλύψτε την Σίφνο
Loukia Apartments
Καμαρωτή, Αρτεμώνας
Σίφνος Κυκλάδες 84003 Ελλάδα
T: +30 22840 33860
M: +30 6973 795598 - 6974 743098
info@loukiaapartments.gr
Trip Advisor
FOLLOW US
USEFUL LINKS
© 2021 Loukia Apartments. All rights reserved.