ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ

row1
Απολαύστε τη μοναδική φυσική ομορφιά του τοπίου της Σίφνου διασχίζοντάς την περπατώντας, καθώς μπορεί να είναι η μοναδική σας επιλογή πρόσβασης σε ορισμένα σημαντικά αξιοθέατα στο νησί. Μόνο με πεζοπορία μπορείτε να επισκεφτείτε τον Άγιο Σώστη, όπου λειτουργούσε το αρχαιότερο ορυχείο στον κόσμο, το εκκλησάκι του Αγίου Νικήτα όπου υπάρχουν ερείπια Μυκηναϊκής Ακρόπολης, αλλά και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του “Αψηλού” χτισμένο τον 17ο αιώνα που προσφέρει ανεπανάληπτη πανοραμική θέα.

Η γραφική εκκλησία της Παναγίας “Τόσο Νερό”, οι 76 αρχαίοι πύργοι που  συναντώνται διάσπαρτοι κατά μήκος του νησιού, χτισμένοι μεταξύ του 6ου και 3ου αιώνα π.Χ., και κάποιες εξαιρετικές, κρυμμένες - σχεδόν αποκλειστικές - παραλίες είναι μέρη προσβάσιμα μόνο μέσω μονοπατιών. Υπάρχει ένα αρχαίο μονοπάτι που περνάει ακριβώς έξω από το Loukia Apartments και οδηγεί στο γοητευτικό μοναστήρι της Παναγίας της Πουλάτης μέσα σε 10 λεπτά, δίνοντάς σας την ευκαιρία να θαυμάσετε την άγρια ομορφιά του τοπίου καθώς περπατάτε κατά μήκος της διαδρομής.

Από την Παναγία την Πουλάτη, ένα παραλιακό μονοπάτι θα σας οδηγήσει στον οικισμό του Κάστρου. Όλη η διαδρομή είναι εντυπωσιακή, προσφέροντας εκπληκτική θέα στη θάλασσα και το φυσικό τοπίο της ενδοχώρας.     

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:
https://sifnostrails.com/
https://hikingexperience.gr/sifnos-trails/
Ανακαλύψτε την Σίφνο
Loukia Apartments
Καμαρωτή, Αρτεμώνας
Σίφνος Κυκλάδες 84003 Ελλάδα
T: +30 22840 33860
M: +30 6973 795598 - 6974 743098
info@loukiaapartments.gr
Trip Advisor
FOLLOW US
USEFUL LINKS
© 2021 Loukia Apartments. All rights reserved.