ΟΙΚΙΣΜΟΙ

row 1
Η γοητεία της Σίφνου βρίσκεται σε μικρά, καθημερινά πράγματα: μαγευτικά πλακόστρωτα σοκάκια και παραδοσιακά κάτασπρα σπίτια που αντικρίζουν το Αιγαίο πέλαγος. Η Σίφνος φημίζεται για την αρχιτεκτονική των χωριών της, πολλά από τα οποία διατηρούν τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο χαρακτήρα τους αλλά και την ξεχωριστή γοητεία της Σίφνου.
Ο μεσαιωνικός οικισμός του Κάστρου ξεχωρίζει για τη μοναδική του αρχιτεκτονική, τη στρατηγική του τοποθεσία και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του, τα παλιά περίτεχνα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια, οι αρχαίες στήλες που χρησιμοποίησαν ως διακοσμητικά μέρη σε μεταγενέστερα κτίρια, οι μικρές, ολάνθιστες αυλές και το γραφικό εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων, ή Επταμάρτυρος, που είναι χτισμένο πάνω στο γκρεμό, προσφέρουν σαγηνευτική θέα για έναν φανταστικό περίπατο σε αυτό το χωριό. Η Απολλωνία, η πρωτεύουσα της Σίφνου, χτίστηκε αμφιθεατρικά στο λόφο και έχει διακριτή κυκλαδική αύρα. Ο λιτός αλλά εκλεπτυσμένος διάκοσμος των παραδοσιακών σπιτιών προσθέτει μοναδική αισθητική αξία στον οικισμό. Περπατώντας τους πλακόστρωτους δρόμους θα βρείτε πολλά καταστήματα για να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα, κοσμήματα από ντόπιους αργυροχόους αλλά και παραδοσιακά σιφνέικα κεραμικά.
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές σε εστιατόρια και ταβέρνες που βρίσκονται γύρω στα σοκάκια. Ο Αρτεμώνας, ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού, που αναφέρεται από πολλούς ως το "κόσμημα" της Σίφνου, θα σας εκπλήξει με τις γραφικές γειτονιές του, τους παλιούς ανεμόμυλους και την απαράμιλλη πανοραμική θέα στη θάλασσα και τα γειτονικά νησιά. Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια του, θα θαυμάσετε μερικά από τα πιο μαγευτικά, παλιά αρχοντικά του νησιού με τους ανθισμένους κήπους. Ο Αρτεμώνας κρύβει μικρές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά του και είναι από τα πιο όμορφα χωριά της Σίφνου.
Ανακαλύψτε την Σίφνο
Loukia Apartments
Καμαρωτή, Αρτεμώνας
Σίφνος Κυκλάδες 84003 Ελλάδα
T: +30 22840 33860
M: +30 6973 795598 - 6974 743098
info@loukiaapartments.gr
Trip Advisor
FOLLOW US
USEFUL LINKS
© 2021 Loukia Apartments. All rights reserved.